60+ träffar

BeregnerNeurology
Modifierad SOAR-Score för stroke

Predikterar tidig mortalitet under vårdtiden efter akut stroke utifrån subtyp, OCSP-klassifikation, ålder, funktionsnedsättning före stroke och NIHSS. stroke mortality OCSP NIHSS Neurology

BeregnerRisk scores
TIMI Risk Index

Enkelt sängkantsindex för tidig mortalitetsrisk vid akut koronart syndrom. TIMI risk index ACS STEMI mortality Risk scores

BeregnerEmergency & trauma
Vancouver Chest Pain Rule

2-timmarsregel för uteslutning som möjliggör tidig hemgång vid lågriskbröstsmärta på akutmottagningen. chest pain 2-hour rule out Vancouver rule ACS Emergency & trauma

BeregnerInfectious disease
4C Mortality Score för covid-19

Risk för sjukhusmortalitet hos patienter inlagda med covid-19. COVID-19 ISARIC coronavirus mortality Infectious disease

BeregnerEmergency & trauma
Boston-kriterier för synkope

Screenar för högriskfynd efter synkope på akutmottagningen. syncope emergency department risk stratification Emergency & trauma

BeregnerGeneral & screening
Bradenskalan för trycksårsrisk

Predikterar risk för trycksår utifrån sex omvårdnadsrelaterade domäner. Braden pressure ulcer pressure injury bedsore General & screening

BeregnerPulmonary & VTE
Caprini-Score för VTE-risk (2005)

Riskstratifiering för venös tromboembolism hos kirurgiska och medicinska patienter. Caprini VTE DVT thromboprophylaxis Pulmonary & VTE

BeregnerPulmonary & VTE
EPIPHANY-index för lungemboli vid cancer

Risk för allvarliga komplikationer vid cancerassocierad lungemboli. pulmonary embolism cancer oncology incidental PE complications Pulmonary & VTE

BeregnerGeneral & screening
FLACC-skalan för postoperativ smärta hos barn

Beteendeobservationsskala för smärta hos spädbarn och små barn som inte kan självskatta. FLACC pediatric pain postoperative pain children nonverbal pain General & screening

BeregnerGeneral & screening
HARK-screening för partnervåld

Fyrafrågescreening för partnervåld det senaste året. intimate partner violence domestic violence abuse screening General & screening

BeregnerRisk scores
HEART-Score för bröstsmärta

Risk för allvarliga kardiella händelser (MACE) vid odifferentierad bröstsmärta på akutmottagningen. chest pain MACE emergency acute coronary syndrome Risk scores

BeregnerHaematology & oncology
HScore för reaktivt hemofagocytärt syndrom

Skattar sannolikheten för reaktiv (sekundär) hemofagocytisk lymfohistiocytos hos vuxna. HLH hemophagocytic lymphohistiocytosis HScore hemophagocytic syndrome Haematology & oncology

BeregnerPulmonary & VTE
Padua-Score för VTE-risk

Risk för venös tromboembolism hos inneliggande medicinpatienter. VTE DVT profylax trombosprofylax Padua Pulmonary & VTE

BeregnerNephrology
Riskkalkylator för njursvikt (KFRE)

Förutsäger 2- och 5-årsrisk för behandlingskrävande njursvikt vid kronisk njursjukdom stadium 3-5. KFRE CKD dialysis eGFR albuminuria nephrology referral Nephrology

BeregnerInfectious disease
Rochesterkriterierna för spädbarn med feber

Lågriskkriterier för allvarlig bakteriell infektion hos spädbarn med feber, <=60 dagar. febrile infant Rochester criteria serious bacterial infection Infectious disease